Bli Musikant!
Hvilket instrument skal jeg velge?
Hvorfor spille i korps?
Forventet foreldreinnsats
 

 

Trombone


Trombone

Ordet trombone betyr stor trompet og instrumentet fikk sin nåværende form en gang på 1400-tallet- Det geniale med trombonen var sliden som gjorde at man fra første stund kunne spille i alle tonearter på ett og samme instrument. I gamle dager ble trombonen mye brukt til å støtte opp om korsangen i kirken og til de ulike stemmene lagde man tilsvarende tromboner: Sopran/alt/tenor og basstromboner. Idag er det de to sistnevnte som er mest brukt. Alt-trombonen brukes mest som solo-instrument og på de høyeste stemmene i orkestre og ensembler. Den brukes også som et nybegynnerinstrument.

Vi finner trombonen i symfoniorkestre, korps, storband, kammergrupper og som solo-instrument.
Trombonen består av munnstykke, klokkestykke, inner-slide og ytter-slide. Sliden eller trekket er svært sårbart for støt og det er viktig at eventuelle bulker repareres med en gang.

Trombonen kan ha ekstrautstyr i form av ventiler på klokkestykket. Den vanligste er kvartventilen som gjør at man kan komme dypere i registeret og/eller spille med andre trekk på sliden. Tromboner med kvartventil egner seg godt for eldre elver som har spilt en stund. De aller yngste bør ha alt-tromboner eller tenor-horn før de får en tenor-trombone slik at man unngår belastningsskader og feil munnstilling.

Utskriftsvennlig sideVis utskriftsvennlig side
 
 
  Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med korpset. Om publisering av bilder og film
(C) 2009-2022 Hosle og Bekkestua skolekorps Bispeveien 73, 1362 Hosle. Org nr: 993 771 546. Utviklet av Thomas Herland