Bli Musikant!
Hvilket instrument skal jeg velge?
Hvorfor spille i korps?
Forventet foreldreinnsats
 

 

Hvorfor spille i korps?

Å spille i skolekorps byr på tilhørighet og kameratskap. Gjennom deltagelse i en gruppe der alle er avhengig av hverandre for å oppnå et godt resultat, utvikles også evnen til å respektere og ta hensyn til hverandre. Spilling i skolekorps bidrar til å øke både selvstendighet, samarbeidsevne og evne til å ta ansvar - noe som kommer til nytte i andre sammenhenger også - ikke minst på skolen og senere i arbeidslivet.

Hjernetrim
Musikk er et fenomen som stimulerer hjernens evne til logisk tenkning, resonnement og kreativitet. Hendene, halsen og munnen opptar mesteparten av hjernens kontrollkapasitet. Oppøving av ferdigheter på blåseinstrumenter utviker derfor store deler av hjernens styringspotensial. Forskning viser at regelmessig systematisk øving på et musikkinstrument øker oppfatningsevnen gjennom både synet og hørselen, samtidig som konstentrasjon og koordinasjon forbedres vesentlig. Dette har en stor overføringsverdi i forhold til andre fag og aktiviteter, særlig lesning, skriving og matematikk.

Med korpset får du:

  • En hobby som er sosialt utviklende
  • En mulighet til å uttrykke seg, både alene og i samspill med andre
  • En kanskje livslang interesse, og en sunn og morsom hobby
  • En fritidsaktivitet i nærmiljøet, som bidrar til å skape identitet og tilhørighet. I en tid med korte avstander i en elektronisk hverdag er ikke identitet og tilhørighet mindre viktig for vår utvikling 
Utskriftsvennlig sideVis utskriftsvennlig side
 
 
  Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med korpset. Om publisering av bilder og film
(C) 2009-2022 Hosle og Bekkestua skolekorps Bispeveien 73, 1362 Hosle. Org nr: 993 771 546. Utviklet av Thomas Herland