Korpset avlyser aktivitet ut april

Oppdatert 18.3.2020

For en tid vi er inne i. Korona-situasjonen preger alle. Og vi synes virkelig det er trist at fritiden til barn og unge også er blitt så lammet. Men heldigvis kan musikken leve på andre måter. Kanskje kan en øvingsøkt, det å lytte til god musikk eller skrive noe eget skape en avkobling.

Men korpsaktivitetene må også forholde seg til sentrale myndigheter og deres anbefalinger som gjelder nå. Vi har derfor avlyst noe.

Akkurat nå gjelder følgende for korpset:

 1. Alle aktiviteter, konserter, øvelser og fysiske møter kanselleres ut april. 
 1. Digital undervisning: Styret er i dialog med dirigentene og instruktører for å vurdere tilbud om undervisning og motivasjon til øving på og gjennom digitale medier og plattformer. Noen har allerede fått det gjennom kulturskolen, men vi vil nå prøve å samkjøre et opplegg som oppleves inspirerende og gjennomførbart i en ny heldigital hverdag for oss alle.

 2. All aktivitet fra mai og utover opprettholdes. Det vil si at Loppemarkedet 9. – 10. mai ikke er avlyst, heller ikke sommerturene; til Skien for aspiranter og juniorer i midten av juni og til England for hovedkorpset i slutten av juni.

Styret vil fortløpende ta stilling til situasjonen, og evt. iverksette flere og nye tiltak. Men korpset, som så mange andre, fører seg inn i rekken av alle som nå deltar i den viktige nasjonale dugnaden om å minske spredning av viruset. Hvor lenge det vil vare vet vi ikke. 

Men vi har en STOR oppfordring til dere alle, IKKE kast alt i huset nå! Loppemarked blir det, også om vi må gå til det skritt å avlyse det planlagte i mai. Da får vi til noe senere.

Last ned:
2020-medlemsinfo 1, mars.pdf
Påmelding aspiranter og juniorer - 12. - 14. juni Skien

Velkommen til årets Sommerkorpsfestival for aspiranter og juniorer!

I år reiser aspiranter og juniorer til Skien, til en korpsfestival som er tilrettelagt for de yngre musikantene. Påmelding nå.


Avreise fra Hosle fredag 12. juni kl 17.00, og retur fra Skien søndag 14. juni kl 16.00. Vi bruker privatbiler, og trenger at foreldre melder seg som sjåfører.

Gled dere til en morsom og sosial helg for voksne og barn, blant annet skal vi i badeland. Aspiranter må ha med en foresatt, evt avtale at en annen foresatt har det fulle ansvaret gjennom helgen. Vi sover på skole, på madrass i et fellesrom. 

Egenandel per musikant kr 1.100,-, som inkluderer kost og losji. Foreldrebetaling avhenger av hvilken rolle den voksne skal ha, sjåfører og ansvarlige får rabattert pris.

Mer informasjon fra styret kommer senere, se link nedenfor med bilder og festivalprogram. 

Vi gleder oss til årets desidert morsomste tur! 

VI SENDER NÅ UT PÅMELDING, HUSK Å SVARE PÅ A TIL D NÅR DERE MELDER DERE PÅ. 

www.aspirantkorpsfestival.no

Påmelding hovedkorpstur Bournemouth 19.-23. juni 2020

Akkurat i det sommerferien starter, reiser hovedkorpset til Bournemouth! Barna i junior 2 bli også invitert med. Nå er påmeldingen klar.

Bournemouth er en av Englands best kjente ferie- og badebyer, midt på kysten i syd. .

Bournemouths kilometerlange sandstrender er perfekt for badeliv og avslapping på stranden. Byen er kjent for sitt milde og solrike klima, og badelandet Splashdown Water Park er et flott alternativ med bassenger, vannsklier og servering av alle slag.  

Foruten at sommertur er en stor tradisjon for korps – så også for korpset vårt – er målet med turen å bygge miljø, og gi inspirerende omgivelser til musikken vi spiller.

Dette blir en spennende tur for våre barn og ungdommer i hovedkorpset. Men hvorfor ikke ta det som en start på familiesommerferien – her er mulighet for både søsken og foreldre å være med! Korpsturen varer fra 19. juni, til vi reiser hjem den 23. juni. Vi lander på Gardermoen tirsdag 23. juni kl. 22.15. Om det er familier som ønsker å reise ned før eller sammen med oss, eller reise hjem etter fellesdatoene, er dette mulig. Hvis dette er relevant for noen av dere, er det fint om dere kontakter Elsa for å avklare detaljer og hva dette betyr for prisen på turen.

Påmelding og priser, se lenger ned.
Reisebyrå Escape Travel.

Last ned:
Invitasjonsbrev, Hovedkorpstur til Bournemouth.pdf

 Mer...
Årsmøte 2020 - dokumenter

Oppdatert 8.3.2020

Signert protokoll med alle årsmøtedokumenter
Årsmøte i Hosle og Bekkestua skolekorps
 
Tirsdag 25. februar 2020 avholdt korpset årsmøte. Vedlagt signert protokoll og alle dokumentene for oppsummeringen av 2019, og planene for 2020.

Mvh
Kjersti Tubaas
På vegne av styret 
Hosle og Bekkestua skolekorps
 


Last ned: (Vis alle)
2019 Årsrapport - Hosle og Bekkestua skolekorps.pdf
2019 Hosle og Bekkestua skolekorps_Revisjonsberetning.pdf
2019 Resultatregnskap, grafisk fremstilt.pdf
2019 Årsoppgjør - Hosle og Bekkestua skolekorps.pdf
2020 Aktivitetsplan.pdf
2020 Budsjett HBSK.pdf
Vis alle...
NMF sommerkurs 2020

Hei!

Nå er det på tide å planlegge sommerferien. Norges musikkorps forbund (NMF) har åpnet for påmelding til sommerkurs 2020.

Kursene er i regi av NMF og går til forskjellige tider utover sommerferien. Gå inn på lenken nederst i artikkelen og les mer om kursene.

Korpset dekker 25% av kursavgiften.

For å få dekket dette må dere melde dere på via invitasjon som kom fra korpset. Vi har hatt flere musikanter som har deltatt på både dag-kurs og overnattings-kurs. Alle har vært veldig fornøyde.

 • Det er mange fordeler med slike kurs.
 • Barna kan gjøre noe hyggelig mens mor og far er på jobb.
 • De blir kjent med nye barn/ungdom på sin alder.
 • De får et godt grunnlag for å ha det fint med musikk.
 • Og ikke minst, de slipper å høre på maset fra foreldrene noen dager.

Gå inn på lenken å sjekk om dette er noe for dere, meld dere på via lenken i mailen dere får fra korpset.
https://musikkorps.no/sommerkursost/

Det som er viktig å få med er deling av rom, instrument, eventuelle allergier,
om vi kan krysse av for at barna kan være med på bilder eller ikke, samt Kurs (farge og sted) og dato.

Sommertur 2020 – svar medlemsundersøkelse, dato og sted

Oppdatert 17.11.2019

Sommertur er en stor tradisjon for korps – så også for korpset vårt! Det bygger miljø, og gir inspirerende omgivelser til musikken vi spiller. De siste to årene har korpset tjent gode penger på dugnadsarbeid, spesielt på loppemarkedet. Styret har nå et ønske om å bruke deler av dette overskuddet, og da direkte som bidrag til dekning av deler av egenandel på korpstur og inn i familieøkonomien.

Nylig gjennomførte vi en medlemsundersøkelse for å kartlegge om alle i korpset ønsker en utenlandstur, eller om vi deler oss opp.

Dette var hovedfunnene i undersøkelsen:

 • Ca 90 % av medlemmene i hovedkorpset svarer at de vil reise til utlandet
 • 30 – 45 % av medlemmene i hhv. aspirant- og juniorkorps vil reise til utlandet
 • Bournemouth er favoritt, Costa Blanca nr. to, Ålborg nr. tre.
 • Hovedinntrykket totalt sett er at medlemmer vil reise på sommertur

Basert på dette har styret nå besluttet at alle i korpset skal på sommertur. Det er viktig for barna og den musikalske utviklingen. Samtidig er det viktig å ha med flest mulig. Vi fordeler derfor reisemål og finansiering slik:

Aspirant- og juniorkorps
12. - 14. juni reiser aspiranter og juniorer til Skien og Gulset Skolemusikks Aspirantkorpsfestival. En svært populær festival som korpset vårt har deltatt på i mange år tidligere, og som er godt tilpasset mindre barn. Marsjering, konserter og badeland. 😊 https://www.aspirantkorpsfestival.no/

Hovedkorpset

19. - 23. juni reiser hovedkorpset til Bournemouth, England. Et veldig populært reisemål for korps, med flere gode steder for konserter - og lange strender for bading! 😊 https://www.bournemouth.co.uk/

Styret vil i løpet av kort tid komme tilbake med påmeldingsinfo og egenandel, og koordinering av foreldre som blir reiseledere.

Foreldre med på tur:
Er det noen av dere foreldre som vet allerede nå at dere kan være med, er det supert å få vite om det. Vi vil trenge ca 8 foreldre med på aspirant- og juniortur, og ca fire foreldre med hovedkorpset. Korpset vil selvsagt spandere egenandel her også. Men i påvente av endelig tilbud, må vi komme tilbake til dette.
Familier til hovedkorpsmusikantene kan selvsagt være med til Bournemouth, og kombinere dette med sin egen ferie. Vi kommer tilbake til dette i tilbudet også.

Hilsen
Styret

Begynne i korpset?

Oppdatert 20.10.2019

Hosle og Bekkestua skolekorps er et brassband. 
 
Korpset rekrutterer til både aspiranter, juniorer og hovedkorpset. Vi rekruttere i alle aldre, fra 7 år og oppover. Korpset vil lage et opplegg med enkeltundervisning og samspill som passer for både helt ferske og øvede musikanter, og i alle aldre. Det er lov å begynne når man er 12 år også:-)

Ved innmelding kan det settes opp ønsker for hvilke instrumenter som man helst ønsker å spille, men for å sikre en god fordeling av instrumenter kan det hende at korpset ikke har mulighet til å gi alle nye aspiranter sitt førstevalg.

Påmelding til korpset kan gjøres her

For spørsmål kontakt juniorkorpsleder@hoslebekkestua.no

Dagens mimre

Hver dag velges et tilfeldig bilde fra korpset
  Afrikansk musikk på Klækken
Foto: Ingrid Helle

@HosleBekkestua:
 Kulturdepartementet 3.Apr 
Forskriftene for kompensasjonsordningene for kultur, frivillighet og idrett er klare. 14. april vil Kulturrådet og? twitter.com/i/web/status/1?
 
 Kulturrådet 3.Apr 
Kulturdepartementets kompensasjonsordning blir en viktig ordning for mange i norsk kulturliv, sier @KriDanielsen. ?? twitter.com/i/web/status/1?
 
 Kulturrådet 3.Apr 
Kulturrådet forlenger perioden der tilskudd kan beholdes for avlyste arrangementer frem til og med 30. juni.? twitter.com/i/web/status/1?
 
 Kulturdepartementet 1.Apr 
LEDIG STILLING: Vil du jobbe med likestilling og internasjonale saker i Kulturdepartementet? jobbnorge.no/nn-no/ledige-s?
 
 Kulturdepartementet 1.Apr 
30 millioner kroner er satt av til kunst- og kulturprosjekter som må tilpasse seg koronapandemien #KoronaNorge kulturradet.no/om-kulturradet?
 
 Kulturdepartementet 31.Mar 
Kulturdepartementet åpner for at medier kan søke om driftsstøtte fra flere ordninger. En forskriftsendring skal gjø? twitter.com/i/web/status/1?
 
 Kulturdepartementet 31.Mar 
Nå er vi mer enn noen gang avhengige av de frivillige organisasjonenes beredskap og kompetanse. Nå vil spilleoversk? twitter.com/i/web/status/1?
 
 Kulturdepartementet 27.Mar 
Dagens forslag fra regjeringen om å dekke en andel av bedriftenes faste kostnader for å redde arbeidsplasser, har s? twitter.com/i/web/status/1?
 
 Kulturdepartementet 26.Mar 
Hva gjelder egentlig for meg? Mange kulturarbeidere, kunstnere og andre lurer på hvordan de skal klare seg gjennom? twitter.com/i/web/status/1?
 
 Kulturrådet 25.Mar 
Inntil 30 millioner av midlene i Norsk kulturfond settes av i en egen tilskuddsordning for kunst- og kulturprosjekt? twitter.com/i/web/status/1?
 
 Kulturrådet 24.Mar 
I dag blir 881 kunstnere tildelt Statens kunstnerstipend. ? Det har vært en spesiell tildelingsrunde med tanke på d? twitter.com/i/web/status/1?
 
 Bekkestua 23.Mar 
Mener Norge ligger godt an: ? Smittetallene er stabile. nrk.no/norge/mener-no?
 
 Kulturdepartementet 23.Mar 
Når folk ikkje kan få eit fysisk bibliotektilbod, må vi gi dei det digitalt, seier kultur- og likestillingsminister? twitter.com/i/web/status/1?
 
 Kulturdepartementet 23.Mar 
Takk til alle prisvinnere, nominerte forfattere, illustratører, tegneserieskapere og oversettere som har laget litt? twitter.com/i/web/status/1?
 
#allesnakkerkorps:
 Morten Vik-Johnsen 3.Apr 
Noen som vil støtte korpset mitt litt? Nå trenger de fleste frivillige organisasjoner hjelp. Inntektene er helt bo? twitter.com/i/web/status/1?
 
 T S 28.Mar 
RT @MoHornmusikk: I dag har vi 123-årsjubileum! Vi tenkte å feire med et heidundrande #NMjan, men som alle vet gikk ikke det helt etter pl?
 
 Marius Helgå 28.Mar 
RT @MoHornmusikk: I dag har vi 123-årsjubileum! Vi tenkte å feire med et heidundrande #NMjan, men som alle vet gikk ikke det helt etter pl?
 
 Mo Hornmusikk 28.Mar 
I dag har vi 123-årsjubileum! Vi tenkte å feire med et heidundrande #NMjan, men som alle vet gikk ikke det helt et? twitter.com/i/web/status/1?
 

Oppdatert Værvarsel for Bekkestua skole

Lør 04.apr

0 mm
Søn 05.apr

0 mm
Man 06.apr

0 mm
11°
Tir 07.apr

0 mm
13°
Ons 08.apr

0 mm
13°
Tor 09.apr

0 mm
13°
Fre 10.apr

0 mm
11°
Lør 11.apr

0 mm
10°
Søn 12.apr

0 mm

Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt - neste oppdatering kl 12:02