Hva skjer?
13.aug: Sommertur hovedkorps. Fredag-søndag
14.aug: Sommertur hovedkorps.
15.aug: Sommertur hovedkorps.
Bli Musikant!
Hvilket instrument skal jeg velge?
Hvorfor spille i korps?
Forventet foreldreinnsats
 

 

Hoslefestivalen 2017 – fra vill idé til stor suksess!


Det som startet som en vill idé nesten et år tidligere, skulle vise seg å ende opp i det største utendørsarrangementet i Bærum i 2017. Lørdag 10. juni lagde vi det mange hadde vanskelig å forestille seg; en skikkelig bra festival på Hosle.
En liten håndfull ildsjeler, med meg som litt «gal» i spissen, hadde bestemt seg for å fremme forslaget om å droppe stevne eller konsert til fordel for å arrangere noe for hele Hosle. Ideen om en festival ble sådd og forslaget ble godt mottatt. Først i korpset, og deretter hos koret og skolen. Et unikt og godt samarbeid mellom tre 50-årsjubilanter; Hosle skolekorps, Hosle skolekor og Hosle skole, fikk det hele til å skje. Men ingenting hadde vært mulig uten positive medlemmer i foreldregruppene hos de respektive. Her fantes solide ressurser med kunnskap og erfaring innenfor en rekke fagfelt som var nyttige for å få en festival på bena. Ingen – med unntak av kanskje én – hadde erfaring med å arrangere store kulturarrangementer, men vi hadde en arrangementskomité som leverte et helproft arrangement.

Det er én ting som er sikkert: det hadde ikke vært mulig å arrangere festival uten økonomisk bidrag. Først og fremst fra vår hovedsponsor Andenæs Eiendom, samt Brødboksen og TINE. I tidlig fase gikk Bærum kommune, FAU Hosle skole og vi i korpset Hosle og Bekkestua skolekorps inn med økonomisk bidrag. Dette gjorde det mulig å ha en tryggere plattform å satse fra. Vi hadde også mange andre samarbeidspartnere og støttespillere. Koret bidro også stort mot slutten. Fellesnevner; alle så muligheten og ville satse på Hoslefestivalen.

Likeledes er det klart at en festival trenger innslag som gjør det stas å komme. Korpset og koret presenterte egne solister og solide musikkinnslag. Margrethe Røed, levert stort fra scenen og i planleggingen av festivalen. Lokalt næringslivet med Østerås sport og Kiwi i spissen var gøy å se, men også fritidstilbud som Nadderud speidergruppe, ØHIL og ikke minst JUMP Dansestudio som var en særdeles viktig partner for oss med sceneshow og danseglede. Smågardistene, band 1970, sirkus Marianthe m.fl bidro med sitt. Til slutt må vi nevne at det var over 200 frivillige som bidro på selve festivaldagen, i tillegg til de ca. 20 som var i komiteen. Med deres hjelp klarte vi å skape en ramme rundt festivalen som resulterte i følgende:
  • 4000 var inne på området i løpet av dagen og kvelden.
  • Lokale aktører var tilstede og fikk unike møter med festivaldeltakerne. Dette bidro til positive relasjoner mellom både næringsliv, idrettslag og andre fritidsaktiviteter.
  • Korps, kor og skole viste seg fra sin beste side. Alle barna var med, det var en entusiasme både på scenen og blant publikum som ga gode minner for livet.
  • Artistene var storfornøyde – både de med lokal forankring og de som reiste litt lenger.
  • Foodtrucks tjente godt med penger, og de rapporterte om et trøkk uten sidestykke
  • Produksjonen gikk svært bra, både på stor og liten scene (bare tenk å koordinere 600 barn på scenen!)
  • Politi og sikkerhet fornøyd. God flyt både innenfor og utenfor festivalområdet og ingen hendelser
  • God økonomistyring i prosjektet som går med et lite overskudd - ca 50.000,-. 

Jeg håper at dere i korpset sitter igjen med et positivt inntrykk av opplegget og festivalkomiteens gjennomføring av festivalen. Vi skapte historie!

En fotobok er under produksjon, og blir mulighet for å bestille for de som ønsker.

Følg med på www.hoslebekkestua.no eller vår Facebook side https://www.facebook.com/HosleBekkestuaSkolekorps/?fref=ts

Tusen takk alle sammen!

Kjersti Tubaas
Festivalsjef og styreleder Hosle- og Bekkestua skolekorps
Utskriftsvennlig sideVis utskriftsvennlig side
 
 
  Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med korpset. Om publisering av bilder og film
(C) 2020 Hosle og Bekkestua skolekorps Bispeveien 73, 1362 Hosle. Org nr: 993 771 546. Utviklet av Thomas Herland