Hurra!! I fjor fikk vi 35 nye musikanter - vil DU være med?

Oppdatert 19.5.2022

NÅ er vi klar for en ny REKRUTTERINGSRUNDE! Førstemann til mølla - alle som melder seg inn før sommeren er sikret en-til-en instruktør fra skolestart. 

LES MER UNDER - her er masse nyttig info og videoer - og meld inn ditt barn.

Korps er gøy!! 

Har du lyst til å lære å spille et instrument - og ikke minst oppleve gleden ved å spille sammen med andre? Korpset er rett sted! Vi tar inn alle barn og unge som har lyst til å begynne, enten man er 8, 10, 12 eller 15 år. Det er aldri for sent å lære å spille et instrument.  Vi tilpasser undervisningen og samspillgrupper, både basert på kunnskapsnivå og alder.

Slik gjør du:

1) Meld inn musikanten ved å fylle ut skjema her. (NB! Skriv inn hvilket klassetrinn barnet begynner på til HØSTEN!)

2) HUSK; Innmeldingen er IKKE fullført før du også har meldt inn musikanten i vår Spond-gruppe Korpsrekrutter 2022!    https://group.spond.com/KWOKA

Spond er vår hovedkilde til informasjon, her kommer all informasjon om instrumentprøving, øvelser, arrangementer, etc.


Innmeldingsfrist

Vi har ingen absolutt frist, men det er veldig fint om du melder barnet inn før sommeren! Da er musikanten sikret en-til-en instruktør fra skolestart, dere kan snakke om korpset gjennom sommerferien - og vi kan bl.a. klargjøre instrument. Vi vil fortløpende finne instruktører for de som melder seg inn også etter sommerferien - men da kan valgene bli mer begrenset. 

Instrumentvalg og oppstart

De som begynner i korpset blir aspiranter. Ved innmelding setter du opp et førstevalg av hvilket instrument barnet ønsker å spille, men du må minimum sette opp et andrevalg også. Vi tilstreber oss å gi nye aspiranter sitt førstevalg, men både for å sikre at aspiranten får det instrumentet som passer han/henne best OG for å få en god fordeling av instrumenter, kan det hende at korpset ikke har mulighet til å gi alle nye aspiranter sitt førstevalg.

Les mer om instrumentene her, og se og hør en video om hvordan de ser ut og låter!

Øvelser og instruktører

Alle nye aspiranter får en profesjonell lærer til opplæring på instrumentet. Vi samarbeider med kulturskolen, og har også noen egne profesjonelle lærere tilknyttet korpset. Alle lærerne er pedagogisk utdannet. Nybegynnere spiller en periode kun hos instruktør, men begynner etter noen uker med samspill også. Da går man fra en øvelse i uken, til to. Hvor samspillet med de andre, sammen med dirigent, er selve korpsøvelsen. Her møter man alle de andre som nettopp har begynt i korpset. Oppstart samspill er etter høstferien. Avhengig av alder, vil man rykke opp i de ulike korpsene vi har: 

- Aspirantkorps (fra 3. klasse - og gjerne fra 4. klasse (men også fra 2. klasse) - nybegynnere) - fellesøvelse tirsdager kl 15.00 - 16.00, på Bekkestua barneskole (i SFO-tiden). Elever fra Hosle skole kjører sammen i maxi-taxi, fra Hosle til Bekkestua. Dette er stas! (Foreldre henter på Bekkestua.)
- Juniorkorps (fra 3. til 5. klasse, og spilt i minimum ett år) - fellesøvelse tirsdager kl 16.15 - 17.30, på Bekkestua barneskole (i SFO-tiden). Elever fra Hosle skole kjører sammen i maxi-taxi, fra Hosle til Bekkestua. Minst like stas som for aspirantene! (Foreldre henter på Bekkestua.)
- Hovedkorps (fra 5. klasse ----) - fellesøvelse tirsdager kl 18.00 - 20.30, på Bekkestua barneskole

Individuelle spilletimer med lærer (en eller to musikanter) kan være på alle hverdager i uken, på de ulike skolene (avtales individuelt).

Noe du lurer på?

For spørsmål om undervisningstilbudet, ta kontakt med Borghild Rime Bay, undervisningsleder@hoslebekkestua.no
For generelle spørsmål om hvordan det er å spille i korpset, ta kontakt med Thea Hetland juniorkorpsleder@hoslebekkestua.no
eller styreleder Elsa Doseth styreleder@hoslebekkestua.no